Veganska dippar

Hummus recept – 5 anledningar att älska hummus

Veganska mackor med hummusdippa

Recept på hummus och lista på 5 anledningar att älska hummus.

I detta inlägg får du ett hummus recept som är lättlagat och snabbt. + en lista på varför hummus är bäst. Det är perfekt att ha som dipp, på bröd som pålägg, till sallader, grönsaker och protein. Själv älskar jag hummus och brukar förbereda en matlåda varje helg– så jag kan ha det till mina olika veganska måltider under veckan. Hummus innehåller protein (bra för muskler), folat(bra för blodet) och selen(bra för naglar, hår och immunförsvaret). Utöver detta finns flera fördelar med denna goda dipp:

  1. DU BLIR KUL

Om du är en person som äter hummus (+ kan bjuda på en riktigt god en) så vinner du automatiskt coolhetspoäng. Du är inte en längre tråkig person som bara äter brunsås. Du tänker utanför de torra mat-ramarna. Att lära dig ett hummus recept och förbereda din egna goda hummus visar att du är en person som kan laga god, spännande mat och variera dina måltider.

  1. SPARAR PENGAR

Du får mycket för dina pengar, eftersom det är billiga ingredienser. Vitlök, kikärtor, citron är billiga men också nyttiga och vitaminrika. En burk tahini räcker länge. Att köpa färdiglagad hummus kostar dubbelt så mycket som att göra din egen, så skippa den färdiglagade versionen. Så kan du lägga dina cash på lite roligare grejer.

  1.   VARIATION ÄR BRA FÖR MAGEN

Det bästa med hummus är att det går att variera oändligt. Persiljehummus. Rödbetshummus. Blanda in soltorkade tomater i din hummus. Korianderhummus. Hummus på rostat bröd och lite ruccola på. Hummus med morötter. Hummus med hummus. Osv.

Recept hummus - hummus med grönsaker och persilja

  1.       MUSKLER BABY

Kikärtor innehåller mer protein per 100 gram än ägg. För att bli deffad rekommenderar flera personliga tränare att äta protein till varje måltid: lätt som en plätt då hummus passar med många måltider. Och om du vill ha ett nyttigt snacks, så välj hummus med stavgrönsaker istället för chips och dip. Hälsosamt och gott.

  1.       SNABBT ATT GÖRA

Ni vet en sån tråkig påsdipp från affären som man blandar i gräddfil. Som måste dra sig i kylen i tjugo minuter innan man ens känner någon smak. Tänk, hummus är klart på ca 3 minuter. Att ha en matberedare/stavmixer är inte nödvändigt, men snabbar verkligen på processen.

Du ser – fördelarna är många. Här är ett gott hummus recept :

Hummus recept:

  1. Pressa vitlök – välj själv hur mycket vitlök du tycker är nice.
  2. Blanda kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en skål.
  3. Mixa till en jämn dip. Salt och peppar.
  4. Lägg in i kylen så den blir kall eller ät den som den är.

Min egna favorit

När jag vill äta något snabbt men ändå nyttigt, så väljer jag ugnsrostade grönsaker med hummus på den ena sidan av tallriken som en dipp.

20968446_1334184453366249_2747159299833724928_n

Bon Apetit!

/Veganfoodie.se

2 reaktioner på ”Hummus recept – 5 anledningar att älska hummus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *