Minimalism

Inred ditt hem med mat – 3 TIPS

sproutly groddar på en köksbänkDetta är ett samarbete med Sproutly, som är en e-handel där man kan beställa frön till groddar, linser, solrosfrön och allt möjligt. Som man sedan odlar hemma själv, kul va! Att odla mat själv har nog varit en dröm för många av oss som bor i staden men längtar till mer skog och självförsörjning. Det är jättecoolt att kunna skapa lite av sin egen mat och tillbehör, med rätt redskap. Men en annan sak som gjorde mig intresserad av Sproutly var processen av att se det växa och fylla utrymmet med spännande förändring, så produkterna är mer dynamiska och givande än en vanlig köksprydnad.

sproutly groddar fyra olika gröna lådorÄnda sedan jag behövde spara pengar i sommar har jag skaffat en mer minimalistisk inredningsstil vilket innebär att jag inte vill handla massa onödiga grejer. Jag vill inte ha framme massa saker, inte äga så mycket skit som skräpar i lägenheten helt enkelt. Ett bra sätt att göra det fint hemma utan att köpa massa nytt är att låta maten vara inredning!

Mina 3 bästa tips hur du inreder med mat:

  1. Låt köket bli en plats för din egen hemodling. Detta kanske låter hardcore, att odla eget. Men jag visste inte att man faktiskt kan beställa hem ett kit från Sproutly som är utformat för att göra dig till en mästare av odling. Det är kul att se hur det växer, och det skapar liv i köket. Dessutom är det en prydnadssak du kan äta och baka med!
  2. Strunta i frysen.
    Du behöver inte lägga din gräslök i kylen, du kan ha den framme som en blomma i en vas. Du kan ta dina frukter och placera dem på olika ställen i köket – fönsterkarmen eller på bordet exempelvis. Dessutom ska tropiska frukter som avocado och banan inte vara i en kyl, de ruttnar snabbare då de inte är vana vid temperaturen. Istället för att ha mina apelsiner i kylen la jag de på min skärbräda framme på ett tomt bord, jättefint:
    apelsiner på skärbräda

3. Återanvänd det du köper. Det är så onödigt att gå ut och handla vaser, burkar och liknande när vi ofta redan får det med de matprodukter vi köper. En gammal behållare för oliver kan vara ett dryckesglas, en gammal burk kan vara en necessär, en pappersburk för linser kan vara en vas för grönsaker. Det behöver inte alls vara fult, se så fint detta blev: Sproutlys gamla behållare blev en vas till min koriander.
Koriander i en kartongvas från Sproutly

Dessa tipsen kommer absolut spara dig pengar, energi, och få dig att uppskatta det det vi redan har omkring oss. Följ mig gärna på instagram där jag lägger upp nya tips och inspiration varje dag. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *