Vegansk snabbmat

Knaprig ugnsrostad sötpotatis med hummus, grillade morötter och vacker bulgursallad

Ugnrostad sötpotatis med moröter hummus och bulgursallasVad är godare än knaprig ugnsrostad sötpotatis? Inget!! Detta är en vegansk rätt som är så lätt att slänga ihop, och som du kan vaariera oändligt. Den är så nyttig för att sötpotatisen har ett lägre GI-innehåll och mer fibrer än vanlig potatis,  från de grillade morötterna får du ännu mer fibrer och antioxidanter, och sen god protein från hummusen. Dessutom är salladen vacker och färggladd = ju mer olika saker du har i, desto bättre för kroppen.

Recept ungsrostade grönsaker

Jag brukar skära mina potatisar och morötter väldigt tunna, och sedan olja dem med timjan, salt och peppar. Lägg de på en bakplåt och in i 250 grader. Alltså väldigt väldigt varmt, så de ska bara vara inne i kanske 7 minuter. Sätt larm och ha koll på dem i ugnen! Annars bränns dem. Detta är tricket för att få dem knapriga och goda, men även lite mjuka. Akta dig verkligen så att du inte bränner dig på den höga värmen, detta har hänt mig några gånger ajaj 🙁

Vacker och näringsrik bulgursallad

Börja med att koka bulguren. Om du vill ha 1 dl bulgur så lägg i 2 dl vatten. Lägg till olja, salt, peppar, och grönsaksbuljong medan den kokas i circa 9 minuter utan lock på mellanhög värme. Rör runt lite ibland. Medans den kokar kan du hacka lök, tomat, morötter och salladslök. När bulguren kokat färdigt och sugit åt sig vattnet kan du låta den kylas ner lite innan du blandar in grönsakerna. Lite nötter på också för extra knaprighet.

Hummus

  1. Pressa vitlök – välj själv hur mycket vitlök du tycker är nice.
  2. Blanda kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en skål.
  3. Mixa till en jämn dip. Salt och peppar.
  4. Lägg in i kylen så den blir kall

Du kan även pudra din hummus med lite paprikapuplver, så den blir ännu mer smakrik. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om fördelarna med att äta hummus i detta inlägg. Till exempel är det så mycket billigare att göra sin egen hummus än att köpa färdiggjord, dessutom har den mer smak!

Jag hoppas ni gillar detta receptet, och följ mig gärna på instagram där jag postar inspirerande bilder och bra tips varje dag.
Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *