Vegansk frukost

MUMSIG VEGANSK FRUKOST: Chokladgröt med fikonsylt

Vegansk havregrynsgröt med choklas

Som vegansk frukost är gröt är både nyttig och fiberrik. Om du äter gröt till frukost så innebär det oftast mindre småätande och du håller du dig oftast mätt ändå till lunch. Havre är en ingrediens som passar många plantbaserade rätter (ex vegansa pannkakor mums). Havre innehåller även mycket fibrer som håller ditt kolesterolvärde nere. Havre innehåller även 13 gram protein per 100 gram, vilket är lika mycket protein som ägg har per 100 gram.  Men det kan bli lite trist att sleva i sig samma gråa tallrik varje morgon. Därför får du här ett veganskt recept som gör din gröt lite mer piffig. Njut av den när du vill ha lite vardagslyx, eller när du överraskar din älskling på helgen med en lyxig vegansk långfrukost.

Recept chokladgröt med fikonsylt

  1. Koka gröten med en slev – låt den inte puttra för sig själv på spisen utan rör om kontinuerligt, då blir den mer krämig och mindre hård
  2. Lägg till sirap och en nypa salt
  3. När gröten är färdigkokad – lägg till 2 matskedar cacao (ögonchoklad) blanda in den väl
  4. Strössla farinsocker på toppen – detta skapar en karamelliserad yta
  5. Toppa med fikonmarmelad– detta är perfekt då fikonmarmelas passar bättre ihop med cacaon.

Ät och njut av att fått börja din dag med en näringsrik vegansk frukost som håller dig mätt och glad länge.

0 reaktioner på ”MUMSIG VEGANSK FRUKOST: Chokladgröt med fikonsylt

    1. Hej Jenny! Tack så mycket för din kommentar. Du har helt rätt, just med honung så är det lätt att glömma att det är faktiskt inte är veganskt. Det är fortfarande en resa för mig på vissa sätt, eftersom jag helt enkelt ibland glömmer att honung inte är veganskt. Men jag ska försöka ha det i åtanke, eftersom sirap faktiskt är precis lika bra alternativ som honung. Jag ändrar det i receptet nu 🙂 Hur känner du själv kring honung?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *