Vegansk snabbmat

Mustig Vegansk Bolognese med Zoodles

vegansk bolognese med zoodles i grytaVegansk bolognese med en mer nyttig twist; istället för spagetti så använd zoodles. Du kan läsa mer om zoodles i detta inlägget. För att skapa en god vegansk bolognese så är tricket att låta tomatsåsen puttra ett bra tag innan man äter den, så börja med att göra såsen.  Ja, ända sedan jag gjorde min egna tomatsås istället för att köpa färdigköpt, så har jag blivit besatt. Det är så mycket godare! Dessutom är detta receptet så himla snabblagat och gott, det kommer bli din nya besatthet.

Tomatsås:
Stek vitlök, lök i olja. Lägg till tomat paste, alltså den tjocka tomatpuréen som man klämmer ut från en tub. Lägg till salt och peppar. Låt det steka ihop sig lite. Lägg sedan till hackad tomat, och en liten papp-burk med passerade tomater. Lägg gärna till soltorkade tomater som du klipper till små bitar. Jag brukar alltid använda oregano. Låt detta puttra länge, minst en timme.

Fyllning
Sedan kan du öppna en burk med kikärtor som du antingen rostar, eller lägger i direkt i såsen. Skär upp grönkål, som du lägger in i tomatsåsen.  Lägg till massa grönsaker som du vill, jag la till morötter och rädisor också. Sist men inte minst lägger du till dina zoodles.

Låt detta också puttra ihop sig, samtidigt som du smakar av lite. Efter en halvtimme så har du en smakrik, grön, knaprig, och nyttig pasta bolognese som är rik på vitaminer och protein. Du kan med fördel servera måltiden med lite bröd. Mums mums!

Testa gärna och berätta vad ni tycker, och glöm inte följa mig på instagram, där jag postar dagligen.

Kram Lili

1 reaktion på ”Mustig Vegansk Bolognese med Zoodles

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *