Vegansk snabbmat

Somrig och snabb vegansk currygryta

Nu på sommaren äter vi så mycket god mat. Jag blir själv så inspirerad av sommar life att jag köper massa mat hela tiden! Dock så märkte jag att min kyl var full av mycket random grejer, och grönsaker som jag kanske planerade att äta, börjar bli vissniga…Vad gör man då? VEGANSK CURRYGRYTA PÅ LINSER!

Så lätt att slänga ihop, och perfekt när dina grönsaker i kylskåpet börjar bli lite trötta och trista och du vill använda upp dem innan de vissnar helt. Bara hacka upp dem och skapa denna magiska gryta, som blir somrig och phresh av creme fraichen och lime på toppen.  En vegansk currygryta med linser är basmat för veganer .Det är näringsrikt och fullt av mättande protein och fibrer, och de kolhydrater som finns I linser är komplexa och tar tid att bryta ner och därför håller du dig mätt längre. Dessutom är det billigt.

Vegansk currygryta med linser

  1.       Stek vitlök och lök
  2.       Släng i grönsakerna du vill ha i, jag hade hackat aubergine, selleri, grönkål, lök,morot (tunna skivor) salta, peppra, och lägg till curry + andra kryddor som du tycker är goda, till exempel chili eller garam masala
  3.       Häll i 2 dl vatten, lägg till grönsaksbuljong och lagerblad
  4.       Lägg till 1 dl linser och dra ner värmen lite, och låt det dras. Lämna i 10 min, tills linserna svullnat upp och grytan blir mer matig och mindre rinnig
  5.       När grytan ser klar ut, ta en citron eller lime och pressa saften över hela grytan.
  6. Lägg en matsked vegansk creme fraiche på toppen för härlig krämig touch och ris om du vill ha det!

Ät med en god vän, eller njut av den i ditt egna fantastiska sällskap. Glöm inte frysa ner lite, denna rätt passar super att ha i frysen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *