Karusell, SPARA PENGAR, Varför vegan? Tips och tricks

5 SÄTT DU SPARAR PENGAR SOM VEGAN

Att spara pengar blir mycket lättare när man är vegan. Det är jag säker på. I detta blogginlägget förklarar jag varför, och jag har gjort en video som du kan se nederst i detta inlägget. Där pratar jag om de fem sätt som du sparar pengar genom att anamma en plantbaserad livsstil.

dollar sedel

1. DU TÄNKER KRITISKT
När du väl börjar få tankar som ”Varför äter vi egentligen kött? Är det för att jag vill det eller är det för at jag har lärt mig det av samhället?” Denna typen av tänkande gör oftast folk till veganer. Men det är också ett sätt för folk att börja tänka kritiskt till konsumtion. När du är van vid att kritisera samhällets normer så börjar du tänka saker som ”Varför köpte jag den här tröjan när jag har en liknande hemma? BEHÖVER jag denna tröjan för att överleva? Är jag bara uttråkad?” Själva grundinställningen att alltid ifrågasätta det man gör, är superbra för att spara pengar som vegan.

2. DU LAGAR MER MAT HEMMA
Om du inte är van vid vegansk mat måste du utveckla dina färdigheter i matlagning. Vilket är såååå kul och givande! Att äta din egen mat är alltid billigare än att äta ute. Och du kommer att älska det så mycket att du hellre vill ha dina vänner över på middag för att göra mat tillsammans än att gå till restauranger som ändå oftast har typ ett veganskt alternativ.

vegansk kanelbulle

3. EN NY HOBBY
Så när du blir vegan finns det mycket att lära sig. Du kommer bli bättre på matlagning, du hittar mer intressanta fakta om hur illa vi behandlar djur, du kommer att ha spännande diskussioner med dina vänner. Och du kommer att bli riktigt intresserad av någonting nytt. Så istället för att bli uttråkad och spendera pengar på fler skor, har du något roligt som du gillar att spendera din tid på och det är DET som hindrar oss från att köpa onödiga saker.

4. VEGANMAT ÄR DEN BILLIGASTE MATEN
Detta har jag nämnt i tidigare inlägg. Att spara pengar som vegan är så lätt när maten är så billig. Jag kommer ihåg innan jag var vegan, och jag var student och gick till mataffären för att köpa mat. Jag insåg att de pengarna det kostade att köpa en biff, var lika mycket som att köpa 5 burkar med kikärter. Och jag bara WTF Jag kan få 5 måltider till samma pris som en måltid- det är fantastiskt. Och jag köpte en massa linser, tomatsås, bönor och var så chockad över hur lite jag betalade för allting. Och med tanke på att just den maten hade samma proteinvärde som ägg eller kött.

sedlar i händer

5.DU FÅR EN STARK KARAKTÄR
Efter att ha varit vegan ett tag, så blir du bekväm med att säga nej. Du måste ju säga nej till ost, till födelsedagskakor, till varmkorv. Och det här kan ju suga för att du känner dig som en jätte oförskämd person som säger nej till mat, men i ditt hjärta vet du att du gör det för att du tror det är bäst så. Och detta kommer att göra dig till en stark person som inte följer strömmen.  Så när det gäller pengar lär du dig att säga nej till de saker du verkligen inte vill göra, för du vet att det finns något större och bättre som du skulle vilja spendera pengar på. Kanske vill du resa världen runt, köpa ett hus, och när du brukar tänka på den större bilden blir det lättare att säga nej till alla små skit-nöjen.

Jag hoppas ni tyckte om dessa tips, glöm inte följa mig på instagram där jag lägger upp spännande inlägg varje dag! Läs även mitt inlägg 10 ANLEDNINGAR ATT BLI VEGAN Och berätta gärna: Vad är ditt bästa spartips? Vill så gärna veta!

Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *