Recept, Vegansk snabbmat

Supergod vegansk pastagryta med spetspaprika & spenat

Det är bra att alltid ha lite fryst (vegansk) ravioli/dumplings/fyllda pastapuffar i frysen för man kan ta fram det och laga en god vegansk pastagryta på nolltid! Och så gör man massa och tar med sig till jobbet så man kan njuta varje dag 🙂 Recept för denna himmelska gryta finns nedan:

  1. Stek din fyllda pasta lite (detta är frysta som jag köpte för 10 per paket på Hemköp #kap) men inte så de blir helt o-frysta. Detta steget är egentligen valfritt men en vegansk pastagryta blir bättre när pastan är lite knaprig och inte helt mjuk! Så jag håller de lite råa eftersom de sedan kommer koka upp i grytan och få mer smak på det sättet. Men det är en smaksak. När de fått lite CRISP🔥 så sätt de åt sidan.

2. Stek lök och spetspaprikan i en djup stekpanna – lägg till soja eller salt

3. Häll i vegansk grädde eller vegansk mjölk, vitpeppar, svartpeppar, soja, grönsaksbuljong, lite chili., spenatblad, frysta eller färska spelar ingen roll. Jag la även till soltorkade tomater för det är mums.

vegansk pastagryta

4. Häll i dumplingens i “grytan” och låt de koka tillsammans lite! Smaka av och se så att pastan är mjuk och bra, och att såsen är god och mustig – låt dra sig i en kvart minst

5. Häll upp i matlådor och ta med till jobbet

6. Samla komplimanger från dina kollegor över vilken god och vacker mat du äter

Glöm inte följa mig på instagram där jag postar spännande inlägg och vegansk inspiration varje dag. Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *