veganskt smink

VAD ÄR VEGANSKT SMINK?

veganskt smink på tjejPressutskick från https://www.veganlife.se/

Jag har funderat ett tag på vad veganskt smink är egentligen, jag menar, är inte allt smink veganskt? Det finns knappast mjölk eller kött i min mascara?

Jag fick hem produkter från Beauty without cruelty från webbshoppen veganlife.se som har en del veganskt smink. Detta är BWC:s mascara och ögonskugga  – blev sååå fint! Speciellt är det fint med lila ögonskugga till gröna ögon- tips tips till alla green eyes därute.

Veganskt smink innebär att det inte blivit testat på djur i processen att få fram produkten. För att kunna testa det på personer utan att någon far illa, så använder de flesta veganska smink helt naturliga material, utan kemikalier. Så det är dubbel vinning här.

veganskt smink på tjej

Jag blev faktiskt förvånad över att man faktiskt testar smink på djur – vafan liksom? Varför skulle en hund vilja använda mascara ens? SKOJAR BARA. Det handlar väl om att se ifall produkten ger utslag osv. Och sminkborstar innehåller ofta djurhår, så när man köper veganskt smink är det garanterat att man inte plockat hår från lilla djuret. Skönt att veta 🙂

Jag hoppas ni gör ett besök på Veganlife.se , de har grymma priser och trevlig personal 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *