Recept, Vegansk snabbmat

Vegansk bakad potatis med två goda röror

vegansk bakad potatis

Enkelt, snabbt och supergott

Vegansk bakad potatis är väldigt enkelt att göra och extra kul när man gör lite olika röror så man kan känna att man får två måltider i en 🙂

Jag minns när jag hade bakat chokladbollar och tagit med till universitetet och bjöd folk i min klass, och en  tjej i klassen bara “jag gillar inte vegansk mat, sorry” och jag bara tänkte…ehh du gillar inte pasta? Du gillar inte grönsaker? Du gillar du inte nybakat bröd? Du gillar inte BAKAD POTATIS? Väldigt märkligt när folk säger så faktiskt……
Så när jag pratar om vegansk bakad potatis så är alltså inte potatisen vegansk, eller jo det är den jo, för potatis är alltid vegansk hehe. Men det är alltså den goda fyllningen som gör den bakade potatisen vegansk. Jag har gjort två väldigt goda röror som jag minns att jag älskade när jag var barn  – mumsig curry röra, och syrlig skagenröra! 

veganska röror till bakad potatis
Mumsiga veganska röror

Rörorna är väldigt lätta att slänga ihop, och blir godast om de får stå ett tag i kylen innan man äter. Det är perfekt eftersom potatisen måste stå hela 50 minuter i ugnen och bli god och bakad. Men om ni kan låta rörorna stå ännu längre, låt säga ett par timmar? Då blir den veganska bakad potatis-upplevelsen helt perfekt. Meeeeen vem har tid med sånt. Inte jag iaf, en halvtimme räcker. Här hittar du andra snabba veganska recept för den som har ont om tid!

Vegansk curry röra

Mixa:
1 paket kikärtor

1 msk curry

Halv msk spiskummin

Halv msk gurkmeja

Lite chilipulver

Salt & peppar

2 dl vegansk creme fraiche

Mosa kikärtorna med en gaffel – de ska inte vara helt smooth utan ha en mosig konsistens. Blanda med alla ingredienser och smaka av tills den smakar gott. In i kylen ett tag. 

Vegansk skagenröra

Mixa:

1 paket mosade kikärtor som ovan. 

1 halv hackad rödlök

2 dl veckan creme fraiche

Tångrom – 2 msk

1 halv hackad morot i små små bitar

Mycket hackad dill

Lite hackad persilja

Kanske lite nerhackad picklad gurka hade varit gott för syrligheten skull.

Blanda med alla ingredienser och smaka av tills den smakar gott. In i kylen ett tag. 

Tips på andra goda veganska bakade potatis-recept

Andra bra recept jag rekommenderar:
Vegansk bakad potatis med två sorters ”laxröra”
Bakad potatis med vegansk färs

Vilken är din favoritröra till potatisen? Kommentera gärna och glöm inte följa mig på instagram där jag postar nya spännande recept och veganska tips. Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *