veganska soppor

Vegansk ärtsoppa : Oväntat bra vegansk färdigmat

Citat om veganer

Proteinrik vegansk färdigmat: Vegansk ärtsoppa

Vegansk ärtsoppa – en oväntat bra vegansk maträtt! Häromdagen var jag för lat för att laga vegansk mat så jag gick ut för att äta något ute. Jag gick in på en sushirestaurang för att beställa lite vegansk sushi. Men jag ändrade mig snabbt; Om jag ska äta vegansk mat ute så vill jag att det ska vara speciellt. Samt gärna dela upplevelsen med någon jag tycker om, annars är det bara slöseri med pengar. Så jag gick till mataffären istället. Och tittade på hyllorna. Som vegan kan det vara svårt att hitta nyttiga, goda, färdigpackade måltider så jag fick leta länge. Sedan såg jag… vegansk ärtsoppa? Ärtsoppa är som vi alla vet, den minst glammiga rätt som finns. Även de 13 filtren på fotot nedan kunde tyvärr inte få det att se aptitretande ut. Minns ni när man var liten i skolan? Hur de brukade servera våfflor efter ärtsoppan, så barnen skulle ha någon motivation för att äta den där stackars deprimerande soppan haha.

Men jag måste säga att jag blev väldigt glatt överraskad av olika anledningar. Först och främst var den god. Och priset? 12 kr för 500 gram vilket är väldigt bra. Dessutom innehåller vegansk ärtsoppa lite kalorier + har ett högt proteininnehåll. Ärtor har 22 gram per 100 gram. Kyckling har 27 gram protein per 100 g och ägg har 13 gram per 100 gram. Så om man ser på innehållet av protein så är ärtor väldigt bra.

Vegansk ärtsoppa vid öppet fönster

Perfekt färdiglagad vegansk middag för den som har bråttom

Så vegansk ärtsoppa är superbra om du vill hålla vikten, eller kanske deffar och vill få lite muskler. Dock kan du lägga till en sallad så att du får i dig lite fler vitaminer. Men som vegansk snabbmat är detta en väldigt bra alternativ. Så nästa gång du känner dig lat och vill få i dig en vegansk måltid snabbt, så rekommenderar jag vegansk ärtsoppa.

Tips för att göra din veganska ärtsoppa lite mer spännande:

  • Peppra med massa nymalen svartpeppar
  • Hacka persilja och strössla på. Persilja gör så att allting ser gott ut.

Så nästa gång du känner dig lat och vill få i dig en vegansk måltid snabbt, så rekommenderar jag vegansk ärtsoppa.

Vad tycker ni? Är vegansk ärtsoppa gott eller vet du någon godare vegansk snabbmat som ni rekommenderar? Jag vill gärna höra vad ni tycker.

Kram Lili

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *