Recept

Vegansk glass – 5 sätt du skapar den perfekta veganska efterrätten

Vad kan man göra för vegansk efterrätt?

Detta är en fråga jag ofta får 🙂 Vegansk glass är så underskattat, det är många som menar att man som vegan inte längre får äta glass, jo, för det finns så mycket vegansk glass! Jag fick ett pressutskick av Yollibox, som drivs av två ambitiösa tjejer som nu gör vegansk glass som en del av deras frozen yoghurt sortiment, så kul! och perfekt för vegansk efterrätt! Detta skapade jag av deras goda veganska glass:

vegansk glass

Om du vill ha något lättlagat och snabbt till efterrätt, men också  vill bjuda dina vänner på en vegansk efterrätt så är vegansk glass så himla perfekt. Det finns så många alternativ! Men tricket är att göra det fint och spännande:

5 sätt du kan förvandla vegansk glass till en lyxig vegansk efterrätt;

  1. Gå loss och köp allt som du tycker är gott, och klipp upp det! För denna fina komposition köpte jag tranbär, godis, frysta hallon, som jag klippte och la på glassen på en vacker tallrik.
  2. Hacka Oreos (som är veganska) och strössla på vegansk glass med smaken vanilj
  3. Frysta bär – Det är viktigt att bären inte tappar formen och blir kokta, så istället för att värma dem i micron så ta ut dem en bra tid innan så de hinner tina fint
  4. Jordnötssmör på vegansk chokladglass (eller mandelsmör eller vegansk nutella omg), och strössla över med hackade mandlar
  5. Stek ananas i sirap margarin och kanel, och lägg sedan på din veganska glass

Med dessa tips kan alla skapa en lyxig vegansk efterrätt till dina gäster, eller till dig själv 🙂 Det är riktigt kul att så många fler företag börjat skapa mer och mer vegansk glass! Vilken är din favorit veganska glass? Någon här mer som testar Yollibox? Tyckte det var så himla gott och uppfriskande, och kändes mycket nyttigare än vanlig vegansk glass!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *