Karusell, Vegansk snabbmat

Vegansk spagetti och köttfärssås

Vegansk spagetti och köttfärssås – så gott. Det är viktigt att låta köttfärssåsen ta sin tid på spisen, gärna att den tar en tio minuter extra och bara blir ännu mer smakrik innan man serverar. Denna veganska spagetti och köttfärssås har jag gjort lite speciell genom att ha i mycket soltorkade tomater. För magin ligger faktiskt i att ha i soltorkade tomater. Det gör att ”köttfärsåsen” får ett mer djup i smaken. 

Vegansk spagetti och köttfärssås recept

Stek 1 vitlök, och en hel hackad rödlök i vatten eller olja.
Addera 1 matsked tomatpaste, alltså den man klämmer ut från en tub
Salt, peppar, grönsaksbuljong
Stek vegansk köttfärs i detta
Lägg till 1 tetrapak med passerade tomater
Klipp i bitar av soltorkade tomater,
Oregano, chili, och gärna basilika om du har. 

Spagetti:
Koka enligt anvisningarna, med olja och salt

Tips: Det finns även andra fyllningar till vegansk spagetti med köttfärssås, om du inte har vegansk köttfärs. Du kan  lägga i kikärtor, svarta bönor, finhackade grönsaker och även linser. Dessa alternativen är faktiskt billigare, så slipper man köpa en plastförpackning som man bara slänger sedan också! 

Du kan toppa din veganska spagetti med köttfärsås med näringsjäst, riven vegansk ost, eller hackas persilja som jag gjorde. Jag hade tidigare i dagarna rostat grönkålsschips

Jag gjorde även zoodles till, istället för pasta för den som ville vara lite nyttig i sällskapet. Zoodles kan du läsa om här.Jag hoppas ni alla njuter av detta receptet och berätta gärna vad ni tycker, och glöm inte följa mig på instagram, där jag postar mer om vegansk mat och vegansk livsstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *