Veganska mellanmmål

VEGANSKA POWERSNACKS (Supersnabbt, nyttigt, chokladigt!)

veganska snacks havre bananVeganska snacks när de är som bäst. Detta är veganska snacks som ger dig protein, god mättnad, fibrer, och helt utan mjöl och socker (okej lite mörk choklad i mitten men det är inte så onyttigt, och bra för själen).

Gröt i ugnen

Detta är i princip gröt, men istället för att koka det så sätter du det som plättar i ugnen, det var en av mina fantastiska läsare som tipsade! Hon sa att när hon är trött på gröt så tar hon massan och gör “bröd” i ugnen istället. Så det satte igång denna idén om att göra nyttiga power snacks av min gröt istället. De är så bra att ta med till jobbet som ett mellanmål när du känner att du är hungrig och inte har energi, men det är inte tid för lunch än. När jag gjorde dem fick ag plötsligt slut på havre så jag kokade bulgur, så det blev hälften bulgur och havre. Funkade precis lika bra

Recept:

  1. Blanda havre, vatten, kakao (mycket) och banan till en massa. Jag fick slut på havre så jag blandade med bulgur. Det viktigaste är att det blir en tjock tjock gröt haha.
  2. Lägg till de ingredienser du vill, om du vill ha den sötare så lägg till vaniljpulver eller dadlar. Men bananen i gör den ganska söt redan.
  3. Rulla till plättar, sätt i bitar av mörk vegansk choklad, inuti, så det smälter därinne mums mums.
  4. Toppa med jordnötter och kokosflingor.
  5. Lämna de i ugnen (200 grader) i cirka 8 minuter, om du är osäker på om de är säkra kan du peta en gaffel i, om gaffeln kommer ut utan att ha med sig massan så är de klara. Men om du vill ha de väldigt kladdiga så sätt bara in dem i fem minuter.

Frys ner

Veganska snacks som dessa är bra att frysa ner att ha i frysen, eller bjuda till en nyttigare fika. För mer inspiration så spana in min goda kategori veganska mellanmål.  Vad brukar ni själv äta för veganska snacks mellan måltiderna?
Glöm inte följa mig på instagram där jag postar spännande inlägg och vegansk inspiration varje dag. Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *