Karusell, Recept

Veganska minihamburgare -perfekt för festen

Veganska sliders på ett fat

Veganska sliders – dvs minihamburgare med oumph och vegansk coleslow. Till nyårsfesten i år så skulle alla ta med sig något gott att bjuda på, och jag lagade de här goda små veganska sliders som är perfekt för plockmat. Det går ganska snabbt att göra men jag hittade inga små hamburgerbröd så jag gjorde faktiskt mitt egna bröd snabbt! Men nästa gång kanske jag lagar ett lite mer mjukare bröd, dessa blev inte riktigt som hamburgerbröd haha. Men de var väldigt fina, goda, och veganska slider var ju väldigt uppskattade på festen.

veganska sliders på en tallrik

Recept bröd:
2 dl vatten
En halv jäst
5 dl vetemjöl
Knåda ihop degen, lämna under en kökshandduk i en timme eller två
Efter tiden har gått så kan du knåda degen igen, och lämna det i en timme
Ta sedan ut degen och gör små bollar:
Värm i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter
Ta ut dem och skär dem i mitten

Fyllning veganska sliders:
Jag stekte vegansk oumph i olja, och i , la till salt och peppar och lite chili så den får lite kraft i sig. Sedan gjorde jag en cole slaw på kål, oatly creme fraice, dijonsenap. Supergott! Sedan lägger man bara i cole slaw på de små hamburgerbröden, toppa med oumphen och voila! Så hima mumsigt och festligt. Jag vill gärna göra detta oftare, men det är lite kämpigt att göra sitt egna bröd haha. Hoppas verkligen fler företag tar in mer små hamburgerbröd snart 🙂 Jag såg faktiskt att mathem (adlink) hade! Nästa gång beställer jag hem från dem istället haha.

Glöm inte följa mig på instagram, där jag lägger upp bilder dagligen, och kommentera gärna, tycker ni om sliders?

Kram Lili

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *