Varför vegan? Tips och tricks

VAD ÄR ZOODLES?

zoodles och krukväxtVad är zoodles? Är det alien-mat? Är det nudlar? Är det grönsaker? Är det pasta? Nej nej, zoodles är nudlar som man gör av zucchini, som istället för noodles heter zoodles. Det är ett sätt att få känslan av spagghetti, men om man är glutenallergiker eller vill minska på kolhydraterna så gör man istället zoodles. Det är superkul att göra det, om man har en maskin som man sätter in zucchinin, sedan vevar fram små nudlar. Zoodles är så fina och passar jättebra till vegansk köttfärsås, eller till currygrytor.  Man kan använda andra grönsaker och veva till sig små nudlar, jag har både använt morot och aubergine.  Jag minns första gången jag testade en sådan maskin, det var en tjej som faktiskt skänke den till mig eftersom hon skulle flytta från vårt kollektiv. Efter att jag testat maskinen en gång så blev jag helt paff och SÅ GLAD att jag fick ärva den av henne. Så investera i en zoodles-maskin, de är inte alls dyra, så du kan skapa detta fina tillbehör till din nästa måltid.

Som jag skriver i detta inlägget, så har zucchini har väldigt lite kalorier, hälften så lite kalorier som broccoli eller brysselkål. Dessutom får du i dig kalium(bra för musklernas funktion ), Vitamin A + karoten (bra för synen), vitamin C(bra för immunförsvaret) och folsyra (bra för proteinfunktion). Och zoodles är ett perfekt sätt att variera ditt intag av zucchini.

Här kan du läsa ett jättegott recept som man kan göra av zoodles! Testa gärna och berätta vad ni tycker, och glöm inte följa mig på instagram, där jag postar dagligen.

2 reaktioner på ”VAD ÄR ZOODLES?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *